Menu

Wie zijn we?

Bharat Shrestha

Mijn naam is Bharat Shrestha en ik ben geboren in Nepal. Ik ben naar België gekomen om te studeren. Ik woonde, studeerde en werkte een tiental jaren in Oost-Vlaanderen voordat ik voor het eerst terug ging naar Nepal.

Ik was verbaasd en geschokt door de armoede die ik overal zag. Daklozen en mensen met een beperking kregen geen sociaalzekerheid ook  geen kansen in de Nepalese samenleving.

Straat- en weeskinderen werden aan hun lot overgelaten. Ik had zelf wél een kans gekregen tot beter onderwijs en weet daarom hoe belangrijk dit is als je een goede toekomst wil uitbouwen. Ik voelde onmiddelijk de nood om iets te ondernemen voor de mensen in Nepal die op mijn pad komen.

Daarom heb ik het tewerkstellingsproject ‘Yak en Yeti’ opgericht voor volwassenen die niet meetellen in de Nepalese samenleving, zoals daklozen , mensen die niet kunnen lezen en schrijven, mensen met een beperking. Zij krijgen een opleiding in ons atelier en kunnen daarna ook bij ons aan het werk. De kledij die onze medewerkers maken verkopen we in onze Fair Wear winkels in Gent. Nadat alle kosten en lasten betaald waren, bleef er een stukje winst over waardoor het mogelijk werd om ook hulp te bieden aan straat- en weeskinderen in Nepal.

In Nepal richtte ik  samen met een plaatselijke  verantwoordelijk de organisatie ‘Jossa’ op, een officieel erkend weeshuis. Via deze organisatie bieden we onderdak, begeleiding en onderwijs aan aan straat- en weeskinderen. De afgelopen jaren verdubbelde het aantal kinderen dat hun toevlucht zocht tot ons weeshuis.

Om hun de nodige hulp en ondersteuning, onderwijs , onderdak te blijven garanderen richtten we samen met Hendrik Mussche en Christophe Collette een vzw op ‘De vrienden van Bharat’.

Christophe Collette

Schrijf je in op onze
nieuwsbrief